Napadač automatskom puškom napao policajce na poznatoj aveniji: Dva policajca ubijena, jedan ranjen

169
Foto: Reuters/PIXELL

U pucnjavi u poznatoj aveniji Champs Elysees u Parizu dva policajca su ubijena, a jedan je teško ranjena, prenose francuski mediji.

Avenija je u potpunosti zatvorena, a na mjestu događaja nalazi se veliki broj policijskih vozila. Do incidenta je navodno došlo oko 21 sat kada je nepoznati napadač nakon žestoke svađe počeo pucati na policajce. On je u policijskoj akciji upucan u grudni koš, prenose mediji.

Foto: Reuters/PIXELL

“Napadač se zaustavio automobilom u aveniji Champs Elysees ispred policijskog kombija. Zatim je izašao iz automobila i počeo pucati na policiju iz automatskog oružja. Policija je uzvratila vatru i ubila napadača”, kazao je glasnogovornik francuskog Ministarstva unutrašnjih poslova Pierre Henry Brandet.

Francuska policija je preko društvene mreže Twitter obavijestila građane kako je velika policijska akcija u toku te ih pozvala da izbjegavaju prolaziti kroz aveniju.

Lokalna policija izvijestila je kako se najvjerovatnije radi o terorističkom napadu.

Foto: Reuters/PIXELL

Zbog velikog broja posjetitelja i turista koji svakodnevno prolaze kroz ovu poznatu aveniju u Parizu, dugo se polemisalo kako bi Champs Elysees mogla biti potencijalna meta terorista.

Nakon incidenta, pokrenuta je antiteroristička akcija.

Izvor: Agencije