Hrabra majka prekinula je liječenje leukemije da bi rodila sinčića, ali živio je samo 12 dana

0
154

Tinejdžerka koja je hrabro odgađala liječenje raka za vrijeme trudnoće, izgubila je bitku za život nakon što je preminuo i njen tek rođeni sin.

O Brijani Raulings pisale su sve novine nakon nesebičnog čina kojim je htjela dati svom sinu Kajdenu najveće šanse za preživljavanje dok se ona borila s leukemijom.

Brijana (19) je na svom “Fejsbuku” nedavno objavila fotografiju na kojoj se vidi kako drži svoju bebu, rođenu hitnim carskim rezom. No maleni je samo nekoliko dana nakon rođenja izgubio bitku za život. Djevojka iz Sidneja bila je u 17. nedjelji trudnoće kad joj je dijagnostifikovana leukemija, agresivni oblik raka krvi.

Foto: Facebook

Ljekari su joj rekli da može da odabere između prekida trudnoće i rađanja, što bi značilo odgađanje njenog liječenja. Odlučila je nastaviti trudnoću, što je prepolovilo šanse za preživljavanjem, javlja ”Mirror”.

Ipak, zbog jakih bolova i temperature je morala na prijevremeni porođaj pa se maleni Kajden rodio tri mjeseca ranije. Samo 12 dana nakon rođenja, on je preminuo od posljedica infekcije želuca, prenosi Jutarnji list.

Brijana je tada rekla za ”Dejli mejl” da su 12 dana koje je provela sa svojom bebom bili tako posebni te da je to bilo 12 najboljih dana u njenom životu.

Zatim su stigle šokantne vijesti, da je on dobio infekciju želuca i da se moramo s njim oprostiti. To je uzelo njegov dragocjen život i tako je naš sinčić dobio krila, rekla je Brijana.

Njeno se zdravlje isprva počelo popravljati, a zatim se opet naglo pogoršalo.

Nakon što se pokazalo da presađivanje koštane srži njenog brata nije moguće, njena porodica je počela da prikuplja sredstva za lijekove koji bi možda mogli da spasu Brijanin život.

Tu je bitku ipak izgubila 29. decembra, nakon samo dvije doze lijekova, i to nekoliko dana nakon svog 19. rođendana.

Njena sestra objavila je vijest o smrti, rekavši da je Brijana sada ponovno sa svojim sinčićem.

”Potpuno smo slomljeni, ali nam je istovremeno i lakše jer znamo da je više ne boli i da se više ne muči ne znajući šta je čeka. Volimo te do zvijezda i natrag, prekrasna djevojko, leti visoko i vodi one koji ne znaju kako dalje bez tvog zaraznog osmjeha” napisala je njena sestra Kort Raulings na stranici ”GoFundMe” na kojoj su se prikupljala sredstva za Brijanino liječenje.