Djevojčicu pretukli u školi jer je muslimanka

0
431

Školske drugarice pretukle su 14-godišnju djevojčicu na Floridi. Snimak tuče objavio je na Facebooku žrtvin otac, koji je naveo da su njegovu kćerku maltretirali zbog religije. Policija trenutno istražuje slučaj, prenose mediji.

Učenicu u srednjoj školi, prema očevim riječima, već duže vrijeme nekoliko “drugarica” maltretira zato što je muslimanka. Kada je s njima htjela popričati, one su je pretukle.

Na snimku se vidi napad koji je izvelo nekoliko njenih školskih kolegica. Djevojčicu su čupale za kosu, udarale pesnicama po licu i glavi i šutirale, dok su ostali stajali okolo i sve snimali.

“Ima modrice po licu, jedno oko joj je crno, na vratu tragove noktiju, a po cijeloj glavi ima otekline”, kazao je njen otac.

Njena majka je pozvala policiju i podnijela prijavu protiv djevojčica koje su napale njenu kćerku, a otac je izjavio da su tinejdžerke njegovu kćerku zvale teroristkinjom.

Vijeće za američko-islamske odnose osudilo je napad na djevojčicu navodeći pri tome da primaju sve veći broj prijava incidenata u školama protiv muslimanske omladine.

– My daughter Manaal munshi(14 years – 9th grade student) was getting bullied by couple of school (West Boca High School, Boca Raton, FL) girls because she was Muslim. Today (DEC 21st) she decided to get this over and talk to girls but beaten badly by gang of girls. She didn’t picked up a hand because don’t want to fight back.- My wife called police as soon as found out and pressed charges against the girls. – Let’s see how USA rule of law works!!

Posted by Shakeel Munshi on Thursday, December 21, 2017