Crnogorac u centru terorističkog napada

0
192

U njegovom kolektivu je bilo 23 zabarikadiranih ljudi, među njima i tri trudnice.

U Najrobiju u Keniji dogodio se teroristički napad, a u jednoj od zgrada koju su napali teroristi bio je i crnogorski državljanin Predrag Amidžić iz Podgorice, generalni direktor za Istočnu Afriku kompanije ”Pernod Ricard”, čije su kancelarije u kompleksu koji je napadnut.

Predrag je, nakon dva sata, uspješno evakuiran, a za portal Antena M ispričao je svoje današnje iskustvo.

”Kancelarije kompanije su u tom kompleksu, ja sam bukvalno u momentu početka pucnjave bio na prozoru. Vidio sam kako počinju pucati i vidio sam dvojicu mrtvih ljudi. Zaista jedno užasno iskustvo” počinje priču Predrag.

Kako kaže, odmah je shvatio da je u pitanju napad i, zajedno s kolegama, krenuo je u akciju.

”Odmah smo počeli dizati barikade, jer nemate izlaza, onda smo htjeli barem da im otežamo ulazak koliko-toliko. U našem kolektivu je 23 ljudi, tri trudnice, zaista je situacija bila užasna. Zabarikadirali smo se i čekali. To je to… Užasan osjećaj. Kao glineni golubovi, sjedite i čekate da vidite hoće li neko doći da vas likvidira… Čujete pucanje” kaže Predrag i dodaje da su tako zabarikadirani sjedili dva sata.

”Sjedite i čujete pucnjavu, a pojma nemate ko puca, šta se dešava… Onda dolazi policija i onda opet kreće pucanje… Ne smijete ni pokušati bježati, jer je policija stigla i ni policija ne zna ko je ko, može i policija da vas upuca, najsigurniji smo bili tako zabarikadirani… Nakon dva sata smo evakuirani, ali ta akcija još traje”, ispričao nam je 50-godišnji Predrag, za kojeg se sve danas dobro završilo.

”Sada imam informacije da je akcija pri kraju, da su bila četvorica napadača i da ih je policija likvidirala” kazao je Crnogorac.