Bila je bogata nasljednica, hvalila se luksuzom, a sada će iza rešetaka

0
195
Foto: AP

No, Anna je završila na sudu gdje je proglašena je krivom zbog prevare i krađe. Nagomilala je dugove koje će plaćati drugi. Sada joj prijeti 15 godina zatvora.

Njena prevara izašla je na vidjelo nakon što su trgovine i hoteli počeli odbijati njene kartice. “Bogata nasljednica” izbačena je ulicu. Na početku suđenja rekla je da se ne osjeća krivom te je odbila svjedočiti. No, porota se s njome nije složila.

Pa kako je ova mlađahna djevojka, porijeklom iz sasvim normalne radničke porodice, uspjela prevariti cijeli Manhattan?

Prema dokumentima tužiteljstva, Anna je falsificirala papire kojima je u banci “dokazala” da posjeduje imovinu vrijednu 60 miliona dolara, kako bi dobila zajam od 20 miliona za svoju organizaciju.

Kad joj je banka odobrila 100.000 dolara minusa, ona ga nije odmah otplatila, kako je obećala, već je otišla u ekstravagantni šoping, preselila se u skupocjeni hotel i trošila na najskupljim internet trgovinama.

Njen advokat kaže kako Anna nikada nije imala namjeru počiniti zločin.

“U njenom svijetu, to je ono što se radilo u njenom društvenom krugu. Ljudi su bili umjetni, njihovi životi isto. I puno novca se zaradilo samo na toj glumi“, rekao je njen advokat na sudu.

Na mjesto svjedoka sjelo je nekoliko osoba koje su imale iskustva iz prve ruke s Annom. Jedna od njih je žena koju je ova prevarantica zamolila da rezervira luksuzan smještaj za odmor u Marakeshu, obećavši da će ona podmiriti račun. No, kad su se odjavljivale, Anni je odbijena kartica te je nesretna žena sama morala platiti 62.000 dolara za šestodnevni odmor.

Hvalila se putovanjima, između ostalog i u Dubrovnik. Zavist koju je izazivala svojim životom na društvenim mrežama, postala je svojevrsna valuta kojom se okoristila.

Ove sedmice je Anna proglašena krivom za četiri tačke krađe usluga, tri tačke krađe i jednu tačku pokušaja krađe. Odbila je nagodbu po kojoj bi joj kazna bila manja da je pristala vratiti se u Njemačku gdje je živjela od 16. godine. Sada joj prijeti deportacija jer joj je viza istekla.