Šešeljev sin od oca naučio da najbrutalnije prijeti i vrijeđa

0
229

Nikola Šešelj, sin lidera SRS, nastavio je bezumni pir radikala pošto je na Fejsbuku pretio Đorđu Žujoviću iz LDP-a da će mu ”glavu skratiti”.

Šešelj junior je na Fejsbuku objavio fotografiju Žujovića i ispisao morbidnu pretnju da bi nedugo zatim ta objava bila izbrisana.

”Ja ću ti glavu skratiti, pa makar mi to bilo poslednje u životu” poručio je Nikola Šešelj.

To mu nije bilo dovoljno, pa je nastavio sa pretnjama na toj društvenoj mreži.

”Ako ga neko rokne pre mene, skupiću bar jedno 100.000 evra za tog gospodina. Mrzi me da se krećem zbog majmuna, a majmun se ne plaši za bezbednost… Glava ti je ucenjena, a ja sam već počeo da skupljam pare ” napisao je u objavi koja je ubrzo uklonjena.

Član predsjedništva LDP-a Đorđe Žujović očekuje da država hitno reaguje.

”Ostavio sam rok državi od 48 sati da reaguje, a ukoliko to ne učini danas do 14 sati, podnijeću krivičnu prijavu protiv Nikole Šešelja za direktne pretnje smrću. Riječ je o osobi koja je već hapšena zbog ilegalnog posedovanja oružja. Nisam zabrinut jer je riječ o kukavici, ali imam porodicu i prijatelje. Prijetnje su istovrijemeno i sramne i opasne i zato bi država morala da reaguje da se to ne bi više ponavljalo” ističe za “Blic” Žujović.

Kako kaže, država treba da proceni koliko je ugrožena njegova bezbednost.

”Ponavljam da nisam zabrinut, ali ako je država ozbiljna i odgovorna, staće na put ovakvom ponašanju radikala. Prijetnje su ubrzo uklonjene sa Fejsbuka pošto su verovatno i oni svesni da se radi o krivičnom djelu. Ali mi smo sve uspjeli da slikamo i zabeležimo” podvlači Žujović.

Direktor Centra za regionalizam Aleksandar Popov ističe da su prijetnje Šešeljevog sina samo nastavak nevolja koje prave radikali u poslednje vrijeme.

”Ako želi da stane tome na put, država mora da reaguje i zato me zanima da li će u ovom slučaju biti pokrenut neki postupak. Ukoliko i ovo prođe nekažnjeno, ako država smatra da je sve to benigno, radikali će se osjećati nedodirljivim i nastaviće da prave haos i budu maligni po cijelo društvo. Na sličan način Vojislav Šešelj je prijetio poslanici Aleksandri Jerkov i nije mu čak ni oduzet mandat u Skupštini. Štaviše, deo vladajuće koalicije se pridružio napadima na Jerkov” naglašava Popov.

Kako kaže, Šešelj je trebalo da odgovara još kada je zapalio hrvatsku zastavu po povratku iz Haga.

”Paljenje tuđe zastave je krivično delo, a Šešelj uopšte nije odgovarao. Da je tada kažnjen, država bi stala na put njegovim ispadima. Ovako ispada da vlast ima indirektnu korist da se pune dve nedelje priča samo o Hrtkovcima zbog jednog čovjeka i da se ponovo vraćamo u devedesete i podižemo tenzije u regionu” ističe Popov.
Podsjećanja radi, pristalice radikala su u nedelju u Jarku napale Žujovića i nekoliko mladih predstavnika LDP koji su nosili transparent ”Šešelj je ratni zločinac”. Do obračuna je došlo kada je Žujović u megafon rekao: ”Šešelj je ratni zločinac, to treba cela Srbija da zna”, nakon čega je dobio nekoliko udaraca s leđa u glavu.

Udario me Šešeljev ”telohranitelj”

Član predsjedništva LDP nije zadovoljan ni kako je država reagovala u vezi sa incidentom u Jarku.

”Na snimku se tačno vidi koja me je osoba s leđa udarila u glavu nakon mog govora. Reč je o čovjeku iz obezbeđenja Vojislava Šešelja. Objavljeno je da je napadač, star oko 40 godina, priveden kod sudije za prekršaje, iako se ne radi o remećenju javnog reda i mira nego o krivičnom djelu napada” kaže Žujović.