Saobraćaj se odvija otežano, ali bez zastoja

250

Saobraćaj na važnijim magistralnim i regionalnim putevima odvija se otežano i bez zastoja, a vozači posebnu pažnju treba da obrate na poledicu i led, saopštio je Auto-moto savez Srbije (AMSS). Snijega ima na kolovozima i u Beogradu.

Saobraćaj se usporeno odvija preko planinskih prevoja na području Timočke i Negotinske krajine preko Tresibabe, Čestobrodice i Popadije, na putevima na području Valjeva i zapadne Srbije.

AMSS je pozvao vozače da na području Peštera, Sjenice i Ivanjice koriste isključivo glavne magistralne i regionalne pravce.

“Putevi u nižim prijedelima su očišćeni u punoj svojoj širini, ali vozači moraju računati sa snijegom kojeg mjestimično ima između jednog i tri centimetra, dok u planinskim prijedelima snijega ima na kolovozu i preko pet centimetara”, piše u saopštenju.

Na snazi je zabrana saobraća kamionima sa prikolicom i šleperima uglavnom na putevima drugog i trećeg prioriteta u planinskim prijedelima Valjeva, Vranja, Niša, Kušumlije, Leskovca, Sjenice, Ivanjice, Novog Pazara i Kruševca.

Gdje je sve obustavljen saobraćaj

Saobraćaj za kamione preko Iriškog vijenca obustavljen je zbog snježnih nanosa, saopštilo je Javno preduzeće Putevi Srbije.

Dionica Ibarske magistrale od Ćelija do Županjca zatvorena je zbog saobraćajne nezgode, saopštili su Putevi Srbije.

Izvor: Tanjug