Rekordna zaplijena 1,1 tone marihuane

0
111
Foto: Uprava carina Srbije

Na izlazu graničnog prelaza Gradina spriječen je pokušaj krijumčarenja rekordne količine marihuane, teške oko 1,1 tone, saopćila je Uprava carina.

Kako je Tanjugu rečeno, pomenuta količina droge najveća je ikad zaplijenjena u jednom mahu na našim graničnim prelazima.

Akcija je uspješno okončana zahvaljujući saradnji MUP, Uprave carina i BIA.

Droga je otkivena kada su carinski službenici Odjeljenja za suzbijanje krijumčarenja – Odsjeka Niš u dubinskoj kontroli na oko 100 metara od graničnog prelaza Gradina, na parkingu motela “King” započeli kontrolu dva kamiona sa poluprikolicama domaćih registarskih oznaka.

Foto: Uprava carina Srbije

“Taktika krijumčara je bila da sačekaju na parkingu uplašeni od pojačane kontrole koja se sprovodi zbog permanentnog uništavanja lokatora”, navodi se u saopštenju i dodaje da im to nije pošlo za rukom, jer su carinici uočili i pregledali mimo graničnog prelaza poluprikolice.

Foto: Uprava carina Srbije

Tom prilikom carinici su uočili da su one pregradjene i da se u duploj pregradi sa prednje strane pomenutih prikolica nalaze torbe pune marihuane.

Kontrola je potom nastavljena po nalogu Višeg javnog tužioca iz Pirota u specijalnom objektu za kontrolu kamiona (C7) u carinskoj ispostavi terminal Gradina, od strane pripadnika SBPOK-a iz Beograda i tom prilikom je potvrdjena sumnja carinika da se u kamionima krije tovar droge.

Foto: Uprava carina Srbije

U kamionu novosadskih registarskih oznaka domaćeg prevoznika otkriveno je 25 crnih putnih torbi u kojima je u samolepljivoj providnoj foliji bilo spakovano ukupno 704 paketa opojne droge marihuana, ukupne težine 804,85 kilograma.

U drugom kamionu, takodje novosadskih registarskh oznaka, pronadjeno je oko 300 kilograma marihuane, saopštila je Uprava carina.