PINK SVE LAŽE! – KAKAV TITO? Vučić na fotografisanju na Svjetskom samitu u ĆOŠKU!

193

Ovih dana možete čuti velike priče o tome kako je Vučić u Kini dočekan kao svjetski lider, kao nekad Tito, te da je tamo pred zvanicama iz cijelog svijeta svirana pjesma “Tamo daleko”.

Pink po svemu sudeći opet laže. Naime, nije tačno da je kineski predsjednik Si Đi Ping naredio da se svira “Tamo daleko” jer je Srbija i njeg zvaničnik Vučić iznad ostalih gostiju. Ovo je samo dio protokola po kojem je bilo predviđeno da se sviraju nacionalne numere iz država gotovo svih gostiju, piše Dnevni žurnal.

Što znači da Kinezi nisu izabrali “Tamo daleko” jer su bili oduševljeni Vučićem, već je to urađeno iz pristojnosti i reda.

Drugo, nekoliko medija u državi objavilo je da je “Putin svirao na uvce Vučiću na klaviru”. Ovo je brutalna laž. Ruski predsjednik jeste zasvirao klavir u jednom trenutku, ali ne Vučiću “na uvce” već u jednoj prostoriji pred svojom delegacijom i predstavnicima Kine, koji su svi zajedno čekali da dođe i kineski predsjednik. Vučić nije ni bio u prostoriji tada.

Treće, na finalnom fotografisanju sa ovog samita u Kini (koje je jako bitno), Vučić je bio poslat na takozvani “rub” tj. ćošak fotografije, što znači da ostali prisutni nisu pridavali pažnju njegovom značaju.

Realnost nije tako ružičasta, kao što Pink tvrdi.

Izvor: dnevnizurnal.com