“Ovo nije prijetnja nego obećanje”: Lično ću srušiti spomenik Slobodanu Miloševiću ako nekom padne na pamet da ga podigne!

0
191

Predsjednik Zelene ekološke partije Zeleni Dejan Bulatović oštro je reagovao na najavu da bi Slobodan Milošević uskoro mogao da dobije spomenik u Beogradu.

“Nije mi jasno kako je bilo kome palo na pamet ideja da podigne spomenik najvećem zločincu i diktatoru koji je na hiljade majki zavio u crno, osobi koja je odgovorna za to što je Srbija ostala bez hiljada života u ratovima, bez stotina hiljada mladih stručnjaka koji su napustili ovu zemlju”, kaže on, pa nastavlja:

“Nisam zaboravio batine koje sam dobio zato što sam nosio Miloševićevu lutku u prirodnoj veličini sa zatvorskim odelom. Nisam zaboravio ni zatvorsku kaznu na koju sam osuđen zbog toga.

Ovo nije pretnja nego obećanje! Neka to znači da me ponovo hapse i stavljaju u zatvor zbog Miloševića, nije prvi put! Kad su mogli da me hapse i stavljaju u zatvor zbog njegove lutke, zašto da me ne hapse…

Ali u svemu tome, ja sam najmanje važan. Nisam zaboravio, a ni oprostio, niti mogu da zaboravim, a još manje oprostim sva zla, ratove, likvidacije, ekonomsku i ljudsku propast koju je ova zemlja doživela za vreme Miloševićeve diktature”, naglasio je Bulatović.

On je ponosan na svoje opozicione akcije.

“Kao što sam onda ponosno nosio njegovu lutku u zatvorskom odelu, tako bih s ponosom rušio pomen na najvećeg zlotvora srpskog naroda”.

Bulatović je naglasio da ne postoji način da ga bilo ko zaustavi u toj namjeri:

“Poručujem svim organima i institucijama, kao i kompletnoj vladajućoj garnituri da spomenik Slobodanu Miloševiću, ako bilo ko reši da ga podigne, neće opstati ni jedan jedini dan. Za ovu tvrdnju sam spreman da žrtvujem i svoju slobodu. Neka dođu i hapse me. Zlotvor ne može da dobije spomenik”, poručio je predsjednik Zelene ekološke partije – Zeleni, Dejan Bulatović.