Ori se od muzike i veselja / Rasim Ljajić otvorio 57. Dragačevski sabor trubača u Guči

67

Kod Spomenika trubaču podignuta je saborska zastava i time zvanično otvoren 57. Dragačevski sabor trubača. Prethodilo je spektakularno spustanje zastave i zlatne trube padobranom na plato ispred spomenika.

Sabor je otvorio ministar trgovine, turizma i telekomunikacija, Rasim Ljajić.

“Sabor trubača je važna turitička manifestacija, a sama organizacija ovog trubačkog festival pokazuje da je Srbija jedna bezbjedna i stabilna zemlja. Ovde se sreću staro i mlado, tradicionalno i moderno i zbog toga je Guča važna. Mi želimo zadovoljnog gosta u Guči, a to je onaj gost koji se iznova vraća na Sabor”, rekao je Ljajić.

Foto: Beba Bojović

Nakon svečane ceremonije usledilo je otvaranje izložbi u Muzeju trube i holu Centra za kulturu, otvaranje saborskog sajma turizma, sajma knjiga a zatim i predstavljanje knjiga i publikacija Sabora. Već u 16 časova, na pozornici Centra za kulturu predviđen je kulturno umetnički program u okviru kojeg će saboraši imati priliku da čuju orkestar Bojana Ristića iz Vladičinog Hana, Stefana Mladenovića iz Vranja, Saše Pavlovića iz Pirota. Saboraši će uživati u igri KUD-a “Tanasko Rajić”iz Ljubića i pesmi pevačke grupe “Mile Dragović“ iz Rogača.

Foto: Beba Bojović

U 17 časova na pozornici Centra za kulturu je trbački okršaj mladih nada, omladinskih i pionirskih orkestara koji će se boriti za prestižne saborske nagrade. U večernjim satima, na glavnoj pozornici na stadionu čuće se samo najbolje trube. Saboraši će saborovati uz koncerte trubački orkestar Janka Jovanovića i Ljubivoja Dikovića, Dejana Petrovića Big band i Dejana Lazarevića, majstora trube.

Foto: Beba Bojović