Održana šetnja “U slavu Draži” u Beogradu

0
216
Foto: N1

Pokret obnove Kraljevine Srbije (POKS) održao je u centru Beograda antifašističku i monarhističku šetnju “U slavu Draži”.

Okupljeni su nosili fotografije Dragoljuba Mihailovića, zastave sa natpisima “sloboda ili smrt” i zastave POKS, a na mestu skupa, u Knez Mihailovoj ulici, kod Delijske česme, bili su postavljeni i panoi koji govore o odlikovanjima koja su predsednik SAD Hari Truman i general Šarl de Gol dodelili Mihailoviću, javlja N1.

Predsjednik POKS Žika Gojković rekao je da je cilj da se pokaže da su okupljeni antinacisti i antifašisti i da su ponosni na “činjenicu da je Srbija imala dva antifašistička pokreta”.

Po njegovim riječima POKS želi državu koja će biti servis građana, a da je to moguće samo ako se Srbiji vrati “pravo ime” Kraljevina Srbija.

Foto: N1

Gojković je rekao da je danas i prilika da se napravi veliki korak ka ujedinjenju, koje mora biti zasnovano na veri ljudi jednih u druge.

On je govor završio porukom “Živeo kralj”, na šta su okupljeni povikali “Hoćemo kralja”.

Historičar Nemanja Dević rekao je da kada god okupljeni govore o pobjedi, oni slave slobodu, ali ne “onu koja je došla 1944”. On je obraćanje završio riječima: “Hristos voskrese i dogodine u Prizrenu”.

Foto: POKS

Izvor: N1