Demonstranti pokušali da zaustave Šešelja, pale teške riječi

171
Foto: Printscreen

Predsjednik SRS Vojislav Šešelj oglasio se nakon incidenta ispred skupštine, gdje su učesnici protesta Protiv diktature pokušali da prepreče put njegovom vozilu.

On je kazao da oni koji demonstriraju mogu da to čine koliko hoće, ali da neće dozvoliti nasrtaje na sebe i svoje saradnike.

Šešelj je, u izjavi za televiziju Pink, rekao da je po okončanju sjednice krenuo putem kojim uvek ide vozilom Srpske radikalne stranke ka Bulevaru kralja Aleksandra.

Kako je naveo, tamo je stajalo stotinak ljudi koji su preprečili prolaz, koje je kroz prozor zamolio da se pomere.

Šešelj kaže da su neki od njih bili ljubazni, a neki su psovali i galamili. Prema navodima nekoliko učesnika protesta, automobil s predsjednikom Srpske radikalne stranke Vojislavom Šešeljom i s njegovim obezbjeđenjem, “pokušao je da pregazi” demonstrante, uz psovke.

Lider radikala je dodao da njega od 1990. godine nikada niko nije mogao da spriječi da uđe u Skupštinu ili izade iz Skupštine ako je imao mandat poslanika.

Šešelj je rekao da će dok mu traje mandat ulaziti i izlaziti na glavni ulaz, po propisanoj proceduri.

“Dok sam poslanik neću nikome dozvoliti da me u tome spriječi. Vozač, pratilac i ja smo krenuli da izađemo iz kola i tada su se oni koji su bili najglasniji razbježali”, rekao je Šešelj.

“Protiv sam svake agresije. To i nisu bile demonstracije, da ih je bilo 2.000 ili 3.000, ja ne bih išao kroz masu, išao bih pored. Bilo je tu i pijanih i psihopata, mada je bilo i časnih ljudi, nisu mi delovali kako kompaktna masa”, naveo je Šešelj.

On je poručio da se tokom demonstracija ne mogu blokirati vitalne saobraćajnice, mostovi i auto-putevi, već da oni koji protestuju mogu nezadovoljstvo iskazati u centru grada.

U Skupštini Srbije danas je nastavljeno zasjedanje, a učesnici protesta blokirali su izlazak vozila sa skupštinskog parkinga na Bulevar.

Izvor: Tanjug