Denis Mujkić, potencijalno pojačanje Novog Pazara!

Poslije četiri sezone i odbranjene 132 utakmice, kapiten tuzlanske Slobode Denis Mujkić nalazi se na izlaznim vratima Rudarske 2. Od tragičnog 23. maja do dan danas niti sa jednim prvotimcem Slobode nisu obavljeni razgovori, nije upriličen zajednički sastanak, tako da Tuzlaci faktički i nemaju igrače ako izuzmemo kadete i juniore.

“Nisam imao zvaničnih razgovora. Imao sam neformalni razgovor sa Ademom Šabovićem i to je sve”, kaže Mujkić koji je na meti domaćih i inostranih klubova.

“Nije tajna da sam razgovarao sa rukovodstvom Sarajeva. U međuvremenu su me kontaktirali iz Novog Pazara. Dostavio sam svoje uslove pa sad čekam odgovor”, kaže Mujkić.

Kaže kako bi za Slobodu branio u Prvoj ligi F BiH, ali pod uslovom da klub ima jasnu viziju.

“Između Slobode u Prvoj ligi i recimo Gradine u Premijer ligi BiH prihvatio bih prvu ponudu i za znatno slabije uslove. Međutim, dani prolaze a u Slobodi se ne dešava ništa. Plašim se da sve na kraju neće biti prepušteno stihiji i da će se sve odrađivati u posljednji tren”, kaže on.

Ogorčenje zbog ispadanja Slobode u niži rang još ga nije popustilo, ali neke stvari sada gleda mnogo realnije.

“U prvi mah sam bio strašno ljut i na Komitet i na Željezničar, Velež… Ljutnja je bila tolika da sam u jednom trenutku pomislio da ne navijam za reprezentaciju BiH. Žalosno je to što je Sloboda ispala u posljednjem kolu, odnosno u posljednjih 20 minuta 30. kola. U tim trenucima su se “poklopili” svi rezultati, ali sam mišljenja kako smo u tim danima i na samoj utakmici sa Slavijom morali djelovati mnogo bolje i drugačije. Ako smo trebali ispasti mogli smo ispasti 10 kola prije kraja prvenstva. No, kad smo posložili neke stvari i imali najrealnije šanse za opstanak prije 30. kola dogodilo se to to se dogodilo”.

Dugi niz godina bio je miljenik Slobodinih navijača. Nije bilo utakmice da mu se s tribina nije skandiralo. Zbog toga Mujkiću nije lako.

“Sloboda je veliki klub i što prije se moraju posložiti sve stvari. Prva liga nije lagan zalogaj. Ima tu mnoštvo iskusnih ekipa, imaju teška gostovanja i bez ratnika u ekipi teško ćemo se vratiti u elitu. Ponavljam još jednom, Sloboda nema vremena za čekanje i svaki dan smo na gubitku”, kazao je Denis Mujkić u razgovoru za SC sport.

Izvor: scsport.ba

Photobucket

facebook komentari:

Napiši komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *