Ugljanin: Utvrditi konsenzus bošnjačke nacionalne politike

0
116
Foto: sda.rs

Predsjednik Stranke demokratske akcije (SDA) Sandžaka Sulejman Ugljanin rekao je danas da će ova partija aktivno učestvovati u postupku koji je pokrenulo Bošnjačko nacionalno vijeće (BNV) za utvrđivanje osnovnih zajedničkih elemenata bošnjačke nacionalne politike.

On je na konferenciji za novinare rekao da će to obavezati sve bošnjačke partije u Sandžaku da utvrđene zajedničke elelemnte uvrste u svoj program i da se za njih javno zalažu, prenosi radio Sto plus.

“Ovo je dobar osnov da se uspostavi ozbiljna strateška saradnja političkih faktora sa bošnjačkim nacionalnim i sandžačkim teritorijalnim identitetom, što je prvi korak za formiranje bošnjačkog, a potom i sandžačkog poslaničkog kluba”, rekao je Ugljanin.

On je pojasnio da postoji veliki broj bošnjačkih političkih stranaka kojima se komada i sitni bošnjačko biračko tijelo, te da nijedna od njih nema dovoljno legitimiteta da zastupa interese bošnjačkog naroda u Sandžaku.

Ugljanin je izrazio saosjećanje sa građanima Pariza, Francuske i čitave Evrope zbog požara na katedrali Notre Dame, koja predstavlja vjekovni simbol evropskog kulturnog nasljeđa.

Izvor: Radio Sto plus