Rebronja i Memić demantuju Đerleka i najavljuju tužbu

0
315

Povodom izjave portparola stranke pravde i pomirenja Edina Đerleka, koji je gostujući u programu Sandžak TV, između ostalog, kazao da su direktori javnih ustanova u Novom Pazaru Elijas Rebronja i Husein Memić sami sebi povećali plate i to nezakonito, pomenuti direktori su izdali zajedničko saopštenje za javnost kojim demantuju Đerlekove navode.

“Sve što je iznio Edin Đerlek u pomenutoj izjavi u vezi direktorskih plata u Kulturnom centru i Narodnoj biblioteci ‘Dositej Obradović’ je najobičnija laž. Direktoru Kulturnog centra i direktoru Biblioteke platu ugovorom određuje Upravni odbor ovih institucija što je u skladu sa Zakonom. Nijedan direktor to ne čini, niti može da platu odredi sam sebi“, navodi se u saopštenju koje potpisuju direktor Biblioteke Elijas Reebronja i direktor Kulturnog centra Husein Memić.

Oni u saopštenju dodaju da se plata direktora Biblioteke nigdje ni ne pominje u izvještaju Državne revizorske instiutcije jer je inače bila u skaldu sa Uredbom o koeficijentima.

Sličnu informaciju su objavili i drugi elektronski i pisani mediji, ali su je potom i demantovali i uputili izvinjenje za nenamjerno učinjenu grešku što je i profesionalno i odgovorno.

“Kad je u pitanju lažno data izjava Edina Đerleka ona je svakako i neprofesionalna i neodgovorna i zlonamerna, te smo zbog toga odlučili da podnesemo Osnovnom sudu u Novom Pazaru tužbe protiv Edina Đerleka kao i protiv svih onih odgovornih lica koja su prenela ovu lažnu i neproverenu informaciju u skladu sa Zakonom”, kaže se u saopštenju.