Produžetak ili kraj grijne sezone u Prijepolju?

0
82

Oko 600 korisnika stambenih jedinica i 100 poslovnih objekata u Prijepolju koristi uslugu daljinskog grijanja, koju pruža JKP “Lim” koje raspolaže sa pet kotlarnica. Iako se sezona zvanično završava 15. aprila, radijatori će biti topli i narednih dana, ako temperatura bude ispod prosjeka, prenosi Foruminfo.rs.

“Mi smo dužni da grijemo ako je tri dana prosječna temperatura ispod 12 stepeni. Imamo neke količine energenata na zalihama tako da ćemo, ako bude potrebno, grijati”, kaže direktor JKP “Lim” Enis Memišahović.

U saradnji sa Ministarstvom energetike JKP “Lim” i opština Prijepolje rade na projektu za izgradnju nove kotlarnice na biomasu, za koju je Njemačka organizacija za međunarodnu saradnju GIZ još 2015. godine uradila studiju grijanja na biomasu.

“U toku je prikupljanje podataka za izradu fizibiliti studije za izgradnju toplane na biomasu. Narednih dana možda se uđe u izradu projekta. Ako se reše imovinsko – pravni odnosi i lokacija, možda ove godine krene i izgradnja”, kaže Memišahović.

Projektom grijanja na biomasu predviđena je izgradnja dvije kotlarnice, u Gimnaziji koja bi pokrivala stambeno-poslovne objekte u centru grada dok bi druga kotlarnica bila na Brijegu i obezbejđivala toplotnu enrgiju za stambeni blok Stadion, Dom zdravlja i Bolnicu.

Izvor: Foruminfo.rs