Prijem kod gradonačelnika i nagrade đacima generacije

0
152
Foto: radiostoplus.com

Gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac organizovao je danas prijem za đake generacije osnovnih i srednjih škola iz ovog grada i tom prilikom im uručio zahvalnice i nagrade za postignuti uspeh u dosadašnjem školovanju.

Najbolji učenici srednjih škola dobili su od lokalne samouprave po 50.000 dinara, dok su đaci generacija u osnovnim školama nagrađeni sa po 30.000 dinara, piše Radiostoplus.com.

Kao i prošle godine, nagrade u iznosu od 100 eura najboljim učenicima obezbijedio je i uspješni novopazarski privrednik Halil Kuč.

“Želimo da podržimo prave vrijednosti, ova djeca su primjer budućim generacijama koje treba da krenu njihovim putem. Znanje i obrazovanje su najveće bogatstvo svakog društva i ovi mladi ljudi su budućnost Novog Pazara, grada koji se ponosi njima. Oni će završiti fakultete, steći znanja iz različitih oblasti i doprineće razvoju našeg grada”, poručio je Biševac.

On je dodao da je Novi Pazar prepoznao značaj ulaganja u obrazovanje i da je budžet za obrazovanje ove godine 223 miliona dinara, 100 miliona više nego u 2016. godini.