Fehratović: FK Novi Pazar koštao građane 5,5 miliona eura

402

Predsjednik Bošnjačke demokratske zajednice Sandžaka  dr. Jahja Fehratović tvrdi da je Fudbalski klub Novi Pazar građane Novog Pazara u posljednjih šest godina koštao 5,5 miliona eura.

On je na konferenciji za novinare rekao da je ovaj novac obezbijeđen uglavnom iz gradskog budžeta, a da je otišao na transfere fudbalera, njihove plate, troškove stanovanja i priprema, troškove i plate brojnih trenera, kao i za izgradnju stadiona.

“Sa tim novcem se moglo otvoriti nekoliko fabrika i uposliti od 500 do 1.000 građana ili se mogla rekonstrusati električna mreža, riješiti saobraćajni problem, pomoći socijalno ugroženom stanovništvu”, rekao je Fehratović.

On je ukazao na nekoliko malverzacija u ovom klubu, pozivajući se na Državnu revizorsku instituciju i sajt Transfermarket, navodeći da je za ovih šest godina klub doveo 156 fudbalera, a da je iz njega otišlo 160 igrača.

Fehratović: Zukorlić će se kandidovati za predsjednika Srbije, ukoliko to učine Ljajić ili Ugljanin

Fehratović je podsjetio da ovaj klub ušao u Super ligu Srbije 2011. godine tako što je BASK odustao od igranja u ovom rangu takmičenja, zbog nedovoljno finansijskih sredstava.

Predsjednik resora za sport u Izvršnom odboru BDZ Sandžaka  Jonuz Džanković ocijenio je da Fudbalski klub Novi Pazar, ali i ostali sportski klubovi u gradu, moraju da funkcionišu odvojeno od političkih partija.

On je istakao da ovaj klub može da stane na noge jedino ukoliko se osloni na lokalne igrače i trenere, jer većina onih koja je dovedena sa strane nije dala adekvatne rezultate.

Izvor: Radiostoplus