Crna Gora / Lokalni izbori u četiri sandžačke opštine

0
107
Foto: Anadolija

U ukupno deset crnogorskih samostalnih opština i gradskoj opštini Golubovci danas se održavaju lokalni izbori, gdje će građani birati nove lokalne vlasti. U sedam sati otvorena su birališta za glasanje i biće otvorena do 20 časova, javlja Anadolu Agency (AA).

Izbori se održavaju u Podgorici, Golubovcima, Baru, Šavniku, Žabljaku, Pljevljima, Plavu, Rožajama, Kolašinu, Bijelom Polju i Danilovgradu. Glasačko pravo na današnjim izborima u 11 opština ima 306.722 građana.

Na izborima u Plavu, gdje je u birački spisak upisano 9.145 građana sa pravom glasa, u koaliciji nastupaju DF i SNP, dok samostalno izlaze SD, DPS, AA, Demokratska Crna Gora, BS, SDP, Stranka pravde i promjena i Grupa građana „Biram Plav“.

Za odbornička mjesta u rožajskom parlamentu, boriće se, DPS, SDP, SD, Demokrate, URA, Pokret za promjene (PzP), Stranka pravde i pomirenja (SPP) i BS, dok će u Pljevljima učestvuju koalicije Demokratska narodna partija (DNP), Pokret za Pljevlja i Prava Crna Gora, Nova srpska demokratija (NSD) – SNP – PzP, i DPS-SD-BS. U izbornoj trci su i Demokratska Crna Gora i građanski savez „Pljevlja svima“. U Pljevljima pravo glasa ima 26.037, a u Rožajama 22.037 građana.