Podrška Turske žrtvama požara u Crnoj Gori

U Crnoj Gori, požar je zahvatio izbjeglički Kamp 1 na Koniku u kojem žive Romi, usljed čega je 158 porodica, odnosno oko 800 osoba ostalo bez krova nad glavom. Požar je uništio više baraka i ambulantu.

Prema saznanjima novinara agencije Anadolija, juče u jutarnjim satima došlo je do požara kojem se još uvijek ne znaju uzroci. Tom prilikom, 90 baraka koje su se koristile kao kuće, postale su neupotrebljive. Oko 800 osoba ostalo je bez doma nad glavom i noć su provele na kiši.

Načelnik Službe zaštite i spašavanja Radomir Pješčić je kazao da u požaru nije bilo teže povrijeđenih ni stradalih.

„U 5,50 sati smo dobili dojavu požara, a bili smo na licu mjesta u šest sati sa devet vozila i 36 vatrogasaca. Zbog jakog vjetra, vatra se brzo širila, ali uspjeli smo spriječiti da se vatra proširi na lokalno naselje“, rekao je Pješčić.

Glasnogovornica Hitne pomoći Tamara Radunović je kazala da su na terenu bile četiri ekipe koje su ukazivale pomoć onima kojima je bila potrebna.

„Deset osoba smo odveli u Urgentni centar. To su ljudi koji su imali stresogene reakcije, opekotine i slično. Na sreću, nije bilo ozbiljno povrijeđenih, kao ni smrtnih slučajeva“, izjavila je Radunović.

Ambasador Turske u Crnoj Gori Mehmet Niyazi Tanilir i direktor Turske agencije za međunarodnu saradnju i kooperaciju doc. dr. Birol Cetin obišli su žrtve požara. Ambasador Tanilir je stupio u kontakt sa Crvenim polumjesecom i zahtijevao podršku za žrtve požara.

Danas su podijeljeni šatori turskog Crvenog polumjeseca osobama koje su izgubile svoj dom. Žrtve požara koje su se smjestile u šatore zahvalile su se upravi Turske koja se u tako kratko vrijeme pobrinula za njih.

(Anadolu)

Photobucket

facebook komentari:

Napiši komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *