Jarinje: Pokušaj pljačke auta sa novcem, pucano na pograničnu policiju

206
Foto: Kosovapress

Integrisani prelaz Jarinje, u blizini Leposavića, zatvoren je nakon što je pokušana pljačka vozila firme Henderson, koje je prevozilo novac, a počinioci su otvorili paljbu na pripadnike granične policije, prenosi portal Kossev, navodeći da u pucnjavi nije bilo povrijeđenih.

Pljačka nije uspjela, a za sada se sumnja da je pucano iz bijelog vozila marke “krajsler”. Zastoj u saobraćaju nastao je zbog uviđaja i primene operativnog plana.

“Policija je pronašla vozilo, za kojim je tragala i za koje se sumnja da su osumnjičeni koristili prilikom pokušaja pljačke. Vozilo je napušteno i zapaljeno, u selu Baziće, u opštini Leposavić. Potraga za samim napadačima se nastavlja,” upravo je za KoSSev potvrdio šef operativnog planiranja i procenjivanja KP-a za region Sjever, Miodrag Lekić.

KoSSev saznaje da je novac bio namanjen trezoru u Leposaviću.

NBS o napadu: Izbegnute teže posledice

U međuvremenu, oglasila se Narodna banka Srbije. Potvrđuju da je vozilom transportovan novac za potrebe domaćih banaka na Kosovu.

“Zahvaljujući prisebnoj i brzoj reakciji radnika NBS, kao i radnika kompanije koja vrši obezbjeđenje transporta na području Kosova, pokušaj oružane pljačke je osujećen i izbjegnute su teže posljedice,” navodi se u saopštenju NBS, prenosi Tanjug.

Izvor: KoSSev.info