Drugi put u 15 dana: “Revolverašica” Arnela Ožegović ponovo uhapšena u Sarajevu

45
Foto: Arhiv

Sarajevska policija uhapsila je jučer ujutro Vedrana Toholja (28) i Arnelu Ožegović (22), oboje iz Sarajeva, zbog sumnje da su počinili krivično djelo razbojništvo.

Toholja i Ožegović priveli su policajci Četvrte Policijske uprave oko 10 sati, a sumnja se da su razbojništvo počinili nad Č. Z. iz Sarajeva.

O svemu je obaviješten i tužilac sarajevskog Kantonalnog tužilaštva, dok su Toholj i Ožegović predati u Jedinicu za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo.

Ožegović je hapšena i krajem prošlog mjeseca, nakon raspisane potrage. Ona je i ranije punila stupce crne hronike, gdje je prvi put dospjela u februaru 2014. godine, kada je u kući u Pofalićima pucala iz pištolja. Tom prilikom je hitac koji je ispalila pogodio njenog momka Veldina Šeraka, koji je tada zadobio povrede opasne za život.

Foto: Arhiv

Zbog ovog incidenta sarajevsko Kantonalno tužilaštvo protiv nje je podiglo optužnicu za krivično djelo protiv opće sigurnosti ljudi i imovine.

Arnela je zajedno sa svojom sestrom blizankom Arijanom Ožegović hapšena i u oktobru 2014. godine, a sumnjičile su se za izazivanje opće opasnosti i nanošenje lakših povreda.

Sestre Ožegović su privedene nakon tuče i pucnjave u starom dijelu grada, kada su povrijeđene četiri djevojke i muškarac.