Dodik: Umjesto izvinjenja, novinarki nove uvrede

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik kazao je da nema namjeru da se odazove pozivu Udruženja novinara Srbije koje je od njega zatražilo da se izvini zbog verbalnog napada za novinarku agencije Beta Ljiljanu Kovačević.

“Ja ne ulazim rad Udruženja novinara, to je sloboda svih, ali bi volio da vidim principijelnu priču s te strane i da pomenuto udruženje uradi nešto na poštovanju principa profesionalnog izvještavanja, odnosno da se i neprofesionalnost osudi”, kazao je Dodik.

Predsjednik RS poručio je da “nema namjeru nikome da se izvine, jer se ni njemu niko ne izvinjava”.

“Mislim da je apsolutno jasno svima vama koji sjedite ovdje i s različitim simpatijama pratite ono što se dešavalo oko ovog pitanja, da to možete da vučete dalje koliko hoćete. Ali radi se o jednoj patološkoj grupi ljudi koja pokušava da na jedan neistinit način kiminalizira sve u RS i to je apsolutno nedopustivo sa stanovišta vaše profesije”, rekao je Dodik.

Dodao je da nema namjeru da ugrožava ničiju slobodu izvještavanja, ali i “da nikada neće odustati da svoje mišljenje iskaže o novinarima koji to isto čine neograničeno o političarima”.

“Dakle, ne vidim razlog zašto bi se ja bilo kada bilo kome izvinjavao”, zaključio je Predsjednik RS.

Agencija Beta je 2009. godine prva je objavila informaciju o pokretanju istrage protiv Milorada Dodika, tadašnjeg premijera RS, zbog malverzacija vezanih za izgradnju nove zgrade vlade RS i autoputa Banjaluka – Gradiška. To je i bio povod da Dodik u subotu na konferenciji za novinare koleginicu Kovačević, između ostalog, nazove lažljivicom i kaže joj da “briše iz palate predsjednika RS”.

Izvor: AA

facebook komentari:

Napiši komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *