Braća Škrijelj se brane sa slobode

53
Foto: Filip Roganović

Osumnjičeni za nedozvoljeno držanje narkotika i oružja Aris Škrijelj nakon tužilačkog zadržavanja od 72 časa, odlukom sudije Vladimira Novovića pušten je da se brani sa slobode, potvrdio je za CdM advokat Damir Lekić.

“Jutros u 7:30 časova održano je saslušanje povodom predloga za određivanja pritvora protiv Arisa Škrijelja zbog opasnosti od bjeksta. Sudija za istragu je saslušao osumnjičenog koji je tvrdio da se nije nalazio u bjekstvu već da je poslom bio u inostranstvo i da je čim je čuo za prednetni incident odmah došao u Crnu Goru. I stavio se nadležnim organima na raspolaganje”, kazao je Lekić za CdM.

Lekić je istakao da po izjašnjenju tužioca, da je pritvor u konkretnom slučaju neophodan i izričitog protivljenja sa podobnim obrazloženjem branioca osumnjičenog, sudija za istragu je postupajući profesionalno i potpuno ispravno donio jedinu moguću i potpuno zakonotu odluku.

“A to je odbijanje predloga za odredivanje pritvora i puštanje osumnjičenog na slobodu sa obrazloženjem da bi u konkretnom slučaju primjena pritvorskog osnova bila potpuno paušalna, a pritvor nezakonit”, objašnjava Lekić.

Advokat braće Škrijelj ranije je za CdM kazao da su policijski službenici izvršili pretres kuće u kojoj žive Aris i Mirza Škrijelj i tom prilikom pronašli municiju i izvjesnu količinu marihuane.

“Aris je u tom trenutku bio u Bosni i Hercegovini gdje je prethodno otišao zbog nabavke robe koju prodaje na svojoj tezgi na Tuškoj pijaci, dok je Mirza od strane policije uhapšen i priveden u CB”, rekao je Lekić ranije za CdM.

Lekić je istakao da ga je Aris, čim je čuo za ovo dešavanje, pozvao i zamolio da odmah obavijesti policiju da se on ne krije, niti nalazi u bjekstvu, već da je odsutan zbog posla i da će se policiji javiti i staviti na raspolaganje čim se vrati u Crnu Goru.