Ubijen policajac u BiH, traga se za osumnjičenim Edinom Gačićem

0
156


Na lokalitetu Suhodol kod Tarčina večeras je pronađeno beživotno tijelo policajca Mahira Begića, pripadnika Federalne uprave policije.

Sve policijske jedinice MUP-a KS i Federalne uprave policije tragaju za ubicom Edinom Gačićem. Na terenu su i pripadnici specijalne policije, a prema riječima ministra unutrašnjih poslova FBIH Aljoše Čampare, sarađuju sa ostalim agencijama.

Iz MUP-a KS su kazali da zbog uviđaja ne mogu dati više informacija i da će javnost o svemu biti blagovremeno obaviještena.

Policajca Begića je pronašao njegov kolega iza 18 sati kada je došao da preuzme smjenu.

Mještanin Ilija Medić, čija je kuća udaljena 90 metara od FUP-ovog objekta, kazao je novinarima kako su se pucnji čuli između 18 i 18:30 sati. Pucnje je čuo njegov mlađi sin.

“Ušao je u sobu i rekao kako je čuo pucanje, ali pošto je tu streljana i stalno se puca nismo obraćali pažnju. Tada je komšija zakucao na vrata i kazao kako je Begić ubijen. Policija je brzo došla”, kazao je.

Foto: Klix.ba

Po naselju se brzo proširila priča da se sumnja da je ubica Edin Gačić za kojim se već traga zbog ubistva Sauda Sultanića koje je izvršio u ponedjeljak u Podorašcu kod Konjica. Medić ističe da se ne plaši i da su mještani spremni braniti svoje porodice i dom.

“Begić je bio dobar, svi smo ga znali. Spavao je kod nas kada je bio veliki snijeg jer nije mogao doći do kuće”, dodao je Medić izražavajući žaljenje.