Thaci: Glavni osumnjičeni za ubistvo Ivanovića je Radoičić, nalog dao Beograd

0
137

Predsjednik Kosova Hashim Thaci izjavio je da je glavni osumnjičeni za ubistvo lidera Građanske inicijative SDP Olivera Ivanovića Milan Radoičić i da je ubistvo izvršeno po nalogu vlasti u Beogradu.

Thaci je sinoć za televiziju Klan Kosova izjavio da dosadašnja istraga potvrđuje da je Radoičić glavni osumnjičeni za ubistvo Ivanovića.

Thaci je istakao da tokovi istrage vode ka tome da je nalogodavac ubistva Ivanovića aktuelna vlast u Srbiji, rekavši da svijet to treba da zna.

“Sve instance bezbjednosti Kosova vode ka njemu (Radoičiću) da je ubica Olivera Ivanovića. Za Kosovo je od životnog značaja da se ubistvo rasvijetli”, kazao je Thaci.

Na pitanje zašto je izabran baš Radoičić da izvrši ubistvo, Thaci je rekao da se radi “o čovjeku od najvećeg povjerenja Beograda”, koji “nasilno drži vlast na sjeveru Kosova”.

Prema njegovoj ocjeni, Radoičić je neprijatelj Kosova.

Foto: N1

Direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić izjavio je ranije danas da je sve sigurniji da sadašnje vlasti u Prištini direktno stoje iza ubistva Olivera Ivanovića i da očekuje da će istražni organi Srbije uskoro biti u prilici da pruže više podataka o tom slučaju.

“Sve smo sigurniji da (Hashim) Thaci, (Kadri) Veseli i sadašnje vlasti u Prištini stoje direktno iza ubistva Olivera Ivanovića i očekujem da će naši istražni organi uskoro biti u prilici da pruže više podataka o ovom slučaju, jer to je nešto što cio svijet treba da zna. Zato u Prištini, umjesto zveckanja oružjem, treba da počnu da razmišljaju o pripremi odgovora za pravosudne organe”, naveo je Đurić u pisanoj izjavi jutros.