Sarajevo / U pucnjavi prilikom krađe automobila ubijena dva policajca

0
175
Foto: Klix.ba

U sarajevskom naselju Alipašino Polje noćas oko 4 sata došlo je do razmjene vatre između kradljivaca automobila i policije, u kojoj su dva policajaca ubijena, prenosi Klix.ba.

Naime, jutros je u pucnjavi prilikom pokušaja krađe motornog vozila ubijen policajac Adis Šehović, a policajac Davor Vujinović je bio ranjen, no, nažalost, izgubio je bitku u podne na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu.

Osobe koje su iz automatske puške pucale na sarajevske policajce su pokušale ukrasti automobil Golf 6 bijele boje, hrvatskih registarskih tablica, ali kada su u Geteovu ulicu došli službenici MUP-a počela je pucnjava.

Policijske patrole kružile su od 23 sata navečer jer su navodno dobili dojavu da se razbojnici koji su prethodno na području općine Centar pokušali otuđiti vozilo kriju kod crkve na Alipašinom Polju u Sarajevu.

Na policajce je pucano odmah nakon što su izašli iz vozila na Alipašinom Polju u C fazi.

Kako saznaje Klix.ba, članovi grupe koja je ubila policajce su pobjegli.

Adis Šehović i Davor Vujinović, sarajevski policajci koji su brutalno i mučki ubijeni rano jutros prilikom vršenja redovnih policijskih aktivnosti, bili su dugogodišnji, iskusni policajci i ponos Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo.

Adis Šehović (1972. godište) i Davor Vujinović (1975. godište) bili su dugogodišnji policajci, porodični ljudi i očevi.