Htio je slikati svoj novi “mercedes” od 147.000 eura pored mora, ali je nagazio pogrešnu papučicu (FOTO)

0
189
Foto: Josip Deur

Novi Mercedes S63 4MATIC vrijedan 147 hiljada eura tri dana je ležao na dnu mora prije nego što su ga u petak izvukli. Firma za pomoć na moru EmergenSeadovukla ga je iz dubine uz pomoć balona do mula u Mulinama na ostrvu Ugljanu, jer je otplutao 40-ak metara dalje nakon pada u more.

Josip Deur iz šlep službe dojurio je na intervenciju na poziv brata Marina koji također ima šlep službu u Zadru. Prije njega, morem napunjen “mercedes” pokušali su da izvuku i drugi, ali bezuspješno.

Foto: Josip Deur

Sve je kaže bilo gotovo za manje od pola sata. Skupocjeni auto izvukli su sa četiri metra dubine za tren, ali su morali pričekati da se more iscijedi iz njega.

Vlasnik je, naime, njemački turist koji je član tog autokluba u svojoj zemlji, no za izvlačenje je trebala snažna kamion-dizalica, kakvu nisu imali.

Foto: Josip Deur

Nijemac je u moru navodno završio jer je htio slikati novo vozilo na mulu kraj mora. Prema pričanju mještana, u ključnom trenutku umjesto kočnice je stisnuo gas.

“Na svu sreću novi tip Mercedesa ima sigurnosni sustav pa u slučaju požara ili poplave automatski spušta prozorska stakla. Inače se teško izvući iz tonućeg automobila i ljudska snaga nije dovoljna da bi otvorila vrata dok se ne izjednači pritisak, a za to je potrebna velika prisebnost. Ovako je jedina tragedija u tome što se ulje i gorivo izlilo u more”, kaže Josip Deur.