Ugostitelji oslobođeni plaćanja lokalne komunalne takse

NOVI PAZAR – Jednoglasnom odlukom odbornika Gradske skupštine vlasnici ugostiteljskih objekata u Novom Pazaru oslobođni su danas plaćanja lokalne komunalne takse za korišćenje javne površine ispred ili u neposrednom okruženju lokala od 20. jula do 20. avgusta, odnosno tokom trajanja Ramazana.

Na prijedlog Gradskog vijeća odbornici su većinom glasova izmenili i Statut grada Novog Pazara po kojem će ovo tijelo od sada brojati jednog člana više, odnosno osim gradonačelnika i njegovog zamjenika, činiće ga i 10 članova, umesto kao do sada devet.

Prema nezvaničnim informacijama Sto plus radija novog člana veća činiće predstavnik koalicije Pokrenimo Novi Pazar- Tomislav Nikolić.

Na sjednici Gradske skupštine većinom glasova usvojen je i prijedlog da se poveća naknada za obavljanje odborničke dužnosti sa 15.000 na 18.000 dinara, predsjedniku odborničke grupe na 22.000 hiljade, a njegovom zamjeniku na 20.000 dinara, kao i da se naknada za prisustvovanje sjednicama sa 1.500 poveća na 3.000 dinara.

Diplomirani pravnik Đurđa Ahmetović imanovan je na ovoj sednici za zamenika Gradskog javnog pravobranioca Novog Pazara, a imenovani su i novi članovi Upravnih i Nadzornih odbora većine javnih preduzeća u ovom gradu.

Prilikom odabira članova ovih odbora ispoštovan je koalicioni sporazum između Stranke demokratske akcije Sandžaka i koalicije Evropski Novi Pazar, pa je u preduzećima gdje su direktori iz jedne, imenovani predsjednici Upravnih i Nadzornih odbora iz druge stranke.

(radiostoplus.com)

facebook komentari:

Napiši komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *