SDA i SDP potpisali sporazum o formiranju vlasti u Novom Pazaru

Predstavnici koalicije Evropski Novi Pazar-Rasim Ljajić i Stranke demokratske akcije Sandžaka (SDA)- Sulejman Ugljanin potpisali su danas u Novom Pazaru koalicioni sporazum o formiranju lokalne vlasti.

Prvi na listi odbornika koalicije Evropski Novi Pazar i član predsjedništava Sandžačke demokratske partije Meho Mahmutović rekao je novinarima da će te partije ubuduće zajedno nastupati kao tim bez stranačkih podjela.

“Nećemo se stranački dijeliti ko je na kojoj strani, već ćemo biti jedan tim i tako nas treba posmatrati. Na sutrašnjoj konstitutivnoj Gradskoj skupštini saznaćete ostale detalje. Sve resore smo zajedno podjelili, tako da će od sada nastupanje ijnajjače sandžačke političke opcije biti zajedničko”, rekao je Mahmutović.

On je dodao da je Novi Pazar nacionalno mješovita sredina i da su vrata vlasti otvorena i za predstavnike srpskih partija.

Prvi na listi odbornika SDA i generalni sekretar te stranke Fuad Baćićanin rekao je da je današnje potpisivanje koalicionog sporazuma usljedilo kao završni čin nakon višednevnih konstruktivnih i korektnih razgovora.

“Detelje sporazuma za sada nema potrebe da iznosimo, ali njegova suština je da smo se dogovorili da neće biti preglasavanja ni u jednom organu i da smo napravili stabilnu i veliku skupštinsku većinu. Ovo je korak u još veću političku i ekonomsku stabilnost Novog Pazara, a sve u cilju njegovog razvoja”, rekao je Baćićanin.

On je dodao je sporazum potpisan u interesu građana i grada Novog Pazara.

Koalicija Evropski Novi Pazar na lokalnim izborima je osvojila 17 odborničkih mandata, dok će SDA u novopazarskoj skupštini predstavljati 14 odbornika, a za skupštinsku većinu su potrebna 24 odbornika.

Izvor: radiostoplus.com, video: FoNet

 

facebook komentari:

Napiši komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *