Rasim Ljajić osudio postavljanje table Aćif-efendiji u Novom Pazaru

Pored Vučića, postavljanje spomen-table Aćif-efendiji osudio je i potpredsjednik Vlade Srbije Rasim Ljajić, novi ministar za spoljnu i unutrašnju trgovinu, telekomunikacije i informatičko društvo.

“To je nedopustivo, neprihvatljivo i štetno. Ovo je politički incident koji može da ima vrlo loše posljedice, prije svega za Sandžak, jer je to etnički mješovita sredina. Problem je što sada može da se napravi jedna spirala rehabilitacija onih koji nisu prihvatljivi za drugi narod, a to znači da se svi zajedno praktično vraćamo pet koraka unazad”, kazao je Ljajić.

Prema njegovoj procjeni, Novi Pazar bi morao da se bavi rješavanjem daleko važnijih problema.

(sandzacke.rs)

Photobucket

facebook komentari:

4 Comments

 1. Neko

  06/08/2012 at 02:41

  A “gospodine” Ljajicu ne osudjujes to sto se u Novom Pazaru kao slucajno ali sasvim namerno okupljaju vodje cetnickih pokreta iz Ivanjice. Ne osudjujes sto prilikom te posete je jedan od njih nosio majicu sa likom ratnog zlocinca Ratka Mladica koji je cinio mnoge zlocine nad Bosnjacima u BiH. To ne osudjes, al ovo da. Mozda zbog toga sto se nisi prvi setio ili naredjenje sa vrha?

  • Bošnjak

   06/08/2012 at 15:09

   Mi ne bi trebali imitirati to što rade četnici.

   • Slim

    06/08/2012 at 18:07

    Nemoj biti glup. Mi ne radimo to sto rade cetnici. Raspitaj se ko je bio ovaj covek i da li je on koga klao, napadao, vec je samo branio sandzak. A branio ga od dvostrukih cetnika. I od cetnika i od partizana koji su nedavno pre toga u sluzbi kraljevine vrsili pokolj u sandzaku. On nikako nije jednak cetnicima!!!

    • Hilmo

     06/08/2012 at 20:07

     Suljo izdrzi pod svaku cenu tabla treba ostati

Napiši komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *