Džudžević: Ne mogu Dačić i Vučić da pišu našu historiju!

I pored odluke Vlade Srbije da tabla sa imenom Aćifa Hadžiahmetovića bude uklonjena iz centra Novog Pazara, Stranka demokratske akcije i Bošnjačko nacionalno vijeće ne odustaju od rehabilitacije komandanta muslimanske milicije koji je proglašen za ratnog zločinca, piše beogradski “Alo!”.

Predsjednik BNV Esad Džudžević kaže za “Alo!” da će o historijskoj ulozi tog čovjeka odlučivati bošnjački historičari, a ne Ivica Dačić i Aleksandar Vučić.

“Nećemo dozvoliti da Vučić i Dačić pišu našu historiju i presuđuju ko je zločinac, a ko ne. Bošnjačku historiju će pisati naši historičari, a to da li će biti sporna srpskim istoričarima i političarima je samo njihov problem. Bošnjačko nacionalno vijeće je prije godinu i po pokrenulo postupak za Aćifovu rehabilitaciju i očekujemo da će se o tome vrlo brzo odlučivati. Postavljanje spomen-table Hadžiahmetoviću bio je izuzeten kulturni događaj kojem su prisustvovali i predstavnici većine političkih partija koje djeluju u Novom Pazaru”, kaže Džudžević za „Alo!“.

Otkrivanju spomen-table Aćif-efendiji prisustvovali su i Mirsad Jusufović i Hivzo Škrijelj, predstavnici partije Rasima Ljajića.

Stranka demokratske akcije Sulejmana Ugljanina je saopštila da ne odustaje od svojih stavova o Aćifu, prema kojima je reč o pozitivnoj historijskoj ličnosti koja ne samo da nije ubijala, već je branila srpsko civilno stanovništvo od Albanaca za vreme Drugog svjetskog rata.

(Alo!)

facebook komentari:

4 Comments

 1. istina

  11/08/2012 at 17:53

  oni je i nepišu nego samo citiraju,a vi biste da je prekrajate,da li čujete sebe kada govorite ,koje licemerje,hoćete u vladu a pljujete po srbiji,da li bi pravoslavni smeli ovako nešto u turskoj da pokušaju,mnogo ste se ubezobrazili,nahrani pse da bi te na kraju ujedali,koristite svaku priliku da opljujete državu u kojoj živite,sramota

 2. Bosnjo

  11/08/2012 at 20:04

  Bosnjaci znaju ko su i sta su i uprkos svim pokusajima da im se zatre pamcenje o nemilim dogadjajima iz blize i dalje proslosti PAMTE svoje znamenite licnosti koje su vodile borbu za goli opstanak ovog naroda. Sramota je to sto Srbi vec stoleecima pokusavaju da nas sve pobiju, rasele i pokrste i da ucine da nestanemo kao narod a nije sramota braniti se od tih nasrtaja i sjecati se tih junaka koji su bili na celu otpora. A sto se tice ove Srbije mi Bosnjaci cemo je postovati onoliko koliko ona bude postovala nas. NI VISE NI MANJE!

 3. ISTINA

  14/08/2012 at 11:22

  E BOŠNJO,NEZNAŠ TI NIŠTA,PUN SI MRŽNJE ,ŠTA VAS TO UČE KUĆI,NIKO VAS NIJE HTEO DA POBIJE ILI PREKRSTI,NEGO SU TVOJI PRECI PRIMILI ISLAM,GLEDAJ SERIJE AKO NEĆEŠ DA ČITAŠ PA ĆEŠ SVE NAUČITI,A RASELILI STE SE I PRIČATE LAŽI O SRBIMA KAKO BI VAM GUZICA I TAMO NAŠLA MESTO,UVEK SU VAM DRUGI KRIVI ZA PROBLEME KOJE NAPRAVITE,DA NEBI MOŽDA TURSKU ZASTAVU PONOVO U SRBIJI,AKO TI SE NESVIDJA ŠTO VAM JE REKAO RASIM VAŠ IDITE U TURSKU,SVE JE VAMA NEKO KRIV,SADA BISTE I ISTORIJU DA PREKRAJATE,SRAMOTA MUSLIM

 4. ISTINA

  14/08/2012 at 12:22

  OBJAVITE KOMENTAR OD MALOPRE,HVALA

Napiši komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *