Reditelj Ademir Kenović posjetio Novi Pazar

66
Screenshot

Eminentni bosanskohercegovački reditelj Ademir Kenović posjetio je Novi Pazar, te razgovarao sa gradonačelnikom Novog Pazara, Nihatom Biševcem i čelnim ljudima Gradske uprave. Cilj današnje posjete su nove ideje, projekti, otvaranje novih puteva saradnje u kulturi koji će biti korisni na obostrano zadovoljstvo.

Gradonačelnik Novog Pazara Nihad Biševac je istakao da posjeta Ademira Kenovića otvara vrata za neke nove saradnje Srbije, Sandžaka i Bosne i Hercegovine.

“Ovo malo duše”, “Savršeni krug”, “Gori vatra”, “Karaula” samo su neki od filmskih i producentskih ostvarenja reditelja Ademira Kenovića. Autor je dokumetranog serijala “Hoću kući”, u kojem su ispričani životi ljudi koji su napustili svoje zemlje, a zatim se vratili, ali i onih koji sanjaju da se jednom vrate kući.

Snimajući nove epizode ovog dokumentarnog serijala, Ademir Kenović posjetio je Novi Pazar, gde su u razgovoru sa gradonačelnikom Novog Pazara i članovima Gradske uprave ispaniralni neki novi projekti i ideje za budući period.

Direktor Kulturnog centra Novi Pazar Husein Memić istakao je da je ovom posjetom otvoren novi put saradnje u kulturi između Srbije, Sanžaka i Bosne i Hercegovine i to na obostrano zadovoljstvo, prenosi portal RTV Novi Pazar.