Poginula dvojica podoficira VS

Ministarstvo odbrane je saopštilo da su dvojica podoficira Vojske Srbije poginula prilikom rasčišćavanja terena od minsko-eksplozivnih sredstava na Pančićevom vrhu na Kopaoniku.

“Jutros oko deset sati i 25 časova na Pančićevom vrhu na Kopaoniku došlo je do nesreće prilikom raščišćavanja terena od minsko-eksplozivnih sredstava i tom prilikom poginula su dvojica podoficira, pripadnika Vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane Vojske Srbije”, navode iz Ministarstva.

Ministar odbrane Aleksandar Vučić naredio je hitne mjere na rasvjetljavanju okolnosti vanrednog događaja i utvrđivanju odgovornosti, prenosi Tanjug.

Pripadnici VS bili su angažovani na raščišćavanju terena od minsko-eksplozivnih sredstava na osnovu ugovora Komande ViPVO sa Kontrolom letjenja SCG (SMATSA) radi izgradnje zaštitne ograde oko objekta na Kopaoniku.

(Agencije)

facebook komentari:

Napiši komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>