FAP na Svjetskom sajmu automobila u Njemačkoj

Fabrika automobila Priboj (FAP) koja se specializirala za proizvodnji teških vozila, učestvuje na Svjetskom sajmu automobila koji se od 20. do 27. septembra održava u Hanoveru u Njemačkoj.

Inicijatori prezentacije proizvoda FAP-a na sajmu u Hanoveru su kompanije “Finkom Kapital” i “Team Construction Investments”, koje su zainteresovane za privatizaciju ove fabrike. Ova preduzeća, kao potencijalni kupci, aktivno rade na promovisanju srpskih proizvoda FAP-a na globalnom tržištu i potpuno su organizovali i finansirali njegovo učešće na pomenutom sajmu u Njemačkoj.

Već u nekoliko prvih dana izložbe srpska tehnika je dobila potencijalne klijente iz Rusije, Portugalije, Egipata, Azije, navedeno je u saopćenju kompnije “Finkom kapital”.

Kako se dodaje, ovo je prvi izlazak FAP-a na međunarodnu arenu u posljednjih nekoliko godina, a proizvodi koji su predstavljeni u Hanoveru, dvoosovinski i troosovinski kamioni i vojni kamion sa četri osovine, privukli su veliku pažnju posetilaca sajma.

(e-kapija)

facebook komentari:

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>