ZAVRŠENO SUĐENJE: Za ranjavanje policajca u Novom Pazaru 10 godina zatvora Dženanu Kačaru

0
225

Viši sud u Novom Pazaru osudio je Dženana Kačara (35) na deset godina zatvora zbog toga što je početkom septembra prošle godine pucao i teško ranio policajca na dužnosti Dragana Čekanovića (31), saznaje “Blic”.

Suđenje je počelo krajem februara, a sudija ga je proglasio krivim za krivično djelo teško ubistvo u pokušaju. Odbrana, kao i Više tužilaštvo imaju pravo žalbe na ovu presudu.

Kačar se teretio da je uveče, 7. septembra, u Ulici Stefana Nemanje, u stomak upucao Čekanovića dok je on sa kolegom bio u patroli.

Prema informacijama iz istrage, Kačar je sa prijateljima sedeo u bašti jednog lokala u centralnoj novopazarskoj ulici dok je policajac sa kolegom patrolirao i kretao se trotoarom, nekoliko metara udaljen od stola napadača.

“Kačar je u jednom trenutku izvadio pištolj i ispalio hitac u policajca, pogodivši ga u donji, desni dio stomaka, ispod rebara. On je pao, a kako se radi o pištolju kalibra šest milimetara i kako je bila velika gužva i buka, njegov partner nije mogao da procijeni odakle je pucano”, priča izvor “Blica” iz istrage.