U autobusu novopazarskih tablica kod putnika pronađeno neprijavljenih 170.000 eura

0
231

Srbijanski carinici su u saradnji sa graničnom policijom, tokom proteklog vikenda, spriječili nekoliko pokušaja da se iz zemlje iznesu neprijavljene devize u iznosima većim od dozvoljenog limita u visini 10.000 eura. Za samo dva dana zadržano je 235.000 eura, saopćila je danas Uprava carina Srbije, prenosi Anadolu Agency (AA).

Na izlazu graničnog prelaza Gradina, prema Bugarskoj, 9. juna 2019. godine u večernjim satima, tokom kontrole jednog autobusa koji saobraća na redovnoj liniji Novi Pazar – Istanbul, kod sedmoro putnika otkriveno je više od 170.000 eura i 130.000 danskih kruna više od dozvoljenog limita.

“Kada je autobus novopazarskih registarskih oznaka koji je putovao ka Turskoj stigao na red za kontrolu, sva tri vozača, kao i 36 putnika, su u razgovoru sa carinicima i policajcima rekli da sa sobom ne nose ništa osim ličnog prtljaga i dozvoljenog iznosa novca. Međutim, detaljnim pregledom je otkriveno da sedmoro putnika iz tog autobusa sa sobom nosi po više desetina hiljada eura više od dozvoljenog limita”, navodi se u saopćenju Uprave carina Srbije.

Riječ je, kako se navodi, o četiri muškarca i tri žene, državljana Srbije, koji su kod sebe imali znatno veće sume od 10.000 eura, što je iznos koji ne podleže prijavljivanju.