Tuča u zgradi SO Prijepolje, troje povrijeđenih

PRIJEPOLJE – Tokom održavanja javne rasprave o projektu izgradnje brana Brodarevo 1 i Brodarevo 2 narušeni su javni red i mir pri čemu je Esad K. (64) zadobio teške tjelesne povrede, a Amel K. (51) i Zoran R. (57) lake tjelesne povrede, saopštila je danas Policijska uprava Prijepolje.

Do narušavanja javnog reda i mira došlo je u srijedu u sali zgrade opštine Prijepolje, a svi povređeni su iz Prijepolja, navodi se u saopštenju policije.

O događaju je obavješten osnovni javni tužilac u Prijepolju, koji se izjasnio da se protiv Adnana S. (31) iz Prijepolja podnese krivična prijava zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično djelo teška tjelesna povreda.

facebook komentari:

1 Comment

 1. Ruža Helać

  17/08/2012 at 15:44

  Brane na Limu – istina

  1. Svi povređeni su ekološki aktivisti, članovi ekoloških i drugih udruženja građana iz Brodareva i Prijepolja, četvrti koji se spominje u medijima i protiv kog je podignuta krivična prijava je branio interes REV kompanije tj. zalagao se za gradnju brana. Ako imamo dve strane u sukobu i na jednoj su žrtve i povređeni a na drugoj je lice protiv koga je podignuta krivična prijava TO NIJE TUČA, to je nasilje nad ekološkim aktivistima (oni nisu nikog tukli).
  2. Srbija je potpisala Kjoto protokol 2007. godine. Prema ovom dokumentu ne dozvoljava se gradnja visokih brana (a takve bi bile Brodarevo 1 i Brodarevo 2), takođe brane se ne mogu graditi protiv volje lokalnog stanovništva.
  3. I još činjenica:
  – REV je privatna kanadska kompanija, koja nikad nije realizovala sličan projekat! Sva dobit u ovom projektu bi išla njima!
  – Cena koju oni nude stanovnicima za otkup zemljišta je takva da građani, koji se moraju iseliti, neće moći nastaviti život dostojan čoveka i oni bi praktično bili ekološke izbeglice i to bi palo na teret države Srbije.
  – Sva struja će se izvoziti u Italiju, pa će oni (italijani) koristiti subvencije iz EU za korišćenje energije iz obnovljivih izvora. Italijani čuvaju svoje reke! Čak su se i neke ekološke organizacije iz Italije bunile protiv ovog projekta…Struja bi se prenosila preko Crne Gore…pa se protive i ekološke organizacije iz Crne Gore…
  – Na obe brane bi bilo zaposleno 20 do 24 radnika! I nije nužno da su svi iz Brodareva i Prijepolja.
  – Voda je dragocen resurs – a ovim projektom gradnje brana bi upravljanje vodnim resursom reke Lim bilo prepušteno stranim kompanijama!
  – O uticaju na životnu sredinu i zdravlje ljudi da i ne govorimo…to je najvažniji razlog zašto su građani Brodareva protiv gradnje brana!
  Građani Brodareva i Prijepolja se dugo bore za pravo na zdravu životnu sredinu, koju im garantuje Ustav Republike Srbije!
  Zelena patrola je snimala vesti i emisije na temu gradnje brana na LImu:

  Zelena patrola je do sada snimila i emitovala 31. emisiju i više od 20 vesti, prema pozivu ekoloških organizacija i građana s teritorije Srbije, na teme ugrožavanja životne sredine. Iza svakog ekološkog problema stoji KORUPCIJA!

  Projekat Dokumentarni TV serijal “Zelena patrola na delu – videli, snimili, razotkrili” finansira Agencija za borbu protiv korupcije RS. Serijal se emituje premijerno na TV B92 Info i na 38 regionalnih i lokalnih TV u Srbiji, BiH, Crnoj Gori i Kosovu.

  Ruža Helać, autorka i urednica dokumentarnog TV serijala „Zelena patrola na delu“

Napiši komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *