Teška saobraćajna nesreća u Rožajama / Naletio kolima na policajca, ljekari mu se bore za život

158

Policajac Almir Bibić (40) iz Rožaja teško je povrijeđen na dužnosti kada je na njega automobilom “Seat kordoba” beranskih tablica naletio Armin Dedejić (27).

Bibić je bio u redovnoj saobraćajnoj patroli koja je bila locirana kod objekta “Gradina company”, a Dedejić je išao iz pravca Berana.

“Danas, 13.11.2017. godine oko 18,40 časova, na magistralnom putu br. 2 u ulici Ibarskoj, Opština Rožaje, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovali vozač A.D. (27) iz Rožaja koji je upravljao putničkim motornim vozilom Seat Cordoba, beranskih registarskih oznaka, i policijski službenik Odjeljenja bezbjednosti Rožaje A.B. iz Rožaja. Do nezgode je došlo na način što se vozač A.D. pomenutim vozilom kretao iz pravca Kalača u pravcu Rožaja i dolaskom na kritično mjesto je iz za sada nepoznatih razloga ostvario kontakt sa policijskim službenikom A.B. koji je u trenutku nezgode vršio kontrolu saobraćaja na magistralnom putu br. 2 u pomenutoj ulici, neposredno ispred marketa u Rožajama”, saopštili su iz Uprave policije.

Dedejić je uhapšen i određen mu je pritvor i u prvom iskazu tužilaštvu izjavio je da navodno nije vidio policajca na putu.

Policajac je hitno prebačen u beransku bolnicu odakle je dalje transportovan u Klinički centar dok mu se ljekari bore za život.