Pritvor Pazarcima zbog napada na fudbalere Borca

179

Novopazarska policija uhapsila je S.H. (46), E.M. (29) i M.P. (41) iz ovog grada zbog sumnje da su nakon jučerašnje utakmice 35. kola Super lige Srbije izmedju Novog Pazara i Borca napali fudbalere iz Čačka, saopštila je danas Policijska uprava.

“Oni se terete da su izvršili krivično djelo nasilničko ponašanje na sportskoj priredbi ili javnom skupu. Po nalogu nadležnog tužioca, osumnjičenima je doneto rešenje o zadržavanju do 48 časova”, navodi se u saopštenju.

Do sukoba prilikom izlaska sa terena došlo je pošto su fudbaleri Borca degažirali nekoliko lopti, koje su domaći navijači ubacili na teren, preko zapadne tribine Gradskog stadiona, zbog čega su igrači i treneri Novog Pazara burno reagovali.

Gužva i tuča se desila u tunelu, a policija je brzo reagovala i razdvojila sukobljene strane.

Policija je posle okršaja privela i četiri igrača Borca, ali su oni nakon datih izjava pušteni na slobodu i vratili su se sa ostatkom ekipe u Čačak.

Zbog toga, trener gostiju Milorad Kosanović nije želeo da dodje na konferenciju za novinare, već je posle više od pola sata pred novinare poslao pomoćnika Živorada Jelića.

Izvor: radiostoplus.com