Pritvor bivšem direktoru Elektrodistribucije u Prijepolju, šteta veća od milion dinara!

0
98
Foto: Ilustracija

Sudija za prethodni postupak Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije, koji predstavlja sud u fazi istrage, odredio je pritvor do 30 dana Borku Goluboviću (1968) bivšem direktoru Elektrodistribucije u Prijepolju, pišu “Novosti”.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Odjeljenja za borbu protiv korupcije, u saradnji sa Posebnim odjeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Кraljevu uhapsili su Golubovića u utorak zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično djelo zloupotreba službenog položaja.


Zgrada Elektrodistribucije u Prijepolju / Foto A. Rovčanin

Kako prenosi list “Novosti”, sumnja se da je on od 30. jula do 30. septembra 2018. godine omogućio preduzeću “V.R.D. Metali” d.o.o Užice, da bez plaćanja, iz kruga pogona iznese otpad u vrijednosti od 774.500 dinara. Također, Borko Golubović se sumnjiči da je u istom vremenskom periodu, preduzeću “Jela star” d.o.o iz Prijepolja omogućio da bez plaćanja preuzme energetski kabl, betonski stub i bužir crijeva u vrijednosti od 440.627 dinara.

Na ovaj način je, kako se sumnja, privrednom društvu “EPS Distribucija“ Beograd pričinio štetu u ukupnom iznosu od 1.215.127 dinara, dok je preduzećima “W.R.D. Metali“ i “Jela star“ pribavio korist u ovim iznosima.