Novi Pazar / Zakasnio na čas, pa izmislio pokušaj otmice

0
173

Pripadnici MUP preduzeli su sve mere i radnje iz svoje nadležnosti na rasvjetljavanju svih okolnosti prijavljenih pokušaja otmica djece jučer u Novom Pazaru i Rumi. Temeljnim proverama utvrđeno je da je u sva četiri slučaja reč o lažnim prijavama.

To je izjavio Ranđel Milošević iz Uprave policije, koji je dodao da je novopazarska policija u vezi prijave otmice desetogodišnjeg dječaka utvrdila da navodi o događaju sa dvojicom mladića u crvenom automobilu nisu tačni.

“Dejčak je u razgovoru sa roditeljima i nadležnim službama izjavio da je zakasnio na čas sa odmora i da bi opravdao kašnjenje sjetio se priče koju je prethodni dan čuo o navodnim pokušajima otmica u Novom Pazaru iz razgovora učiteljice i njegove majke. U vezi prijave pokušaja otmice jedanaestogodišnje djevojčice kojoj je također navodno mladić iz crvenog automobila nudio čokolade i insistirao da uđe u vozilo, pregledom video nadzora utvrđeno je da se pokušaj otmice nije dogodio“, naveo je Milošević.

Takođe dodaje da je i sedmogodišnja djevojčica koju je navodno stariji čovjek nudeći joj slatkiše pokušao da namami u beli kombi naknadno navela da je izmislila događaj i da je prethodnih dana čula priču u školi od drugara.

Osim ovih slučajeva u Novom Pazaru i u Rumi smo imali prijavu pokušaja otmice petnaestogodišnje devojčice, ali je utvrđeno da je vozilo prošlo pored nje i da nije bilo nikakvog ni fizičkog ni verbalnog kontakta.