Blic: Matičari iz Pazara, Sjenice i Tutina prodavali pasoše državljanima Turske

207

Novopazarska policija uhapsila je četiri matičara iz ovog grada, Sjenice i Tutina zbog sumnje da su uz novčanu nadoknadu izdavali pasoše Srbije državljanima Turske, među kojima su i pojedini kriminalci, piše današnji Blic.

Prema saznanjima beogradskog lista, pretkrivični postupak vodilo je Tužilaštvo za organizovani kriminal, koje je kasnije predmet predalo Više tužilaštvu u Novom Pazaru jer je utvrđeno da se ne radi o organizovanoj kriminalnoj grupi.

Novopazarsko tužilaštvo, u saradnji sa Bezbednosno-informativnom agencijom, je završilo istragu u kojoj je prošlog četvrtka uhapšen turski državljanin Umit J. (42), koji je osumnjičen da je sve osmislio i sproveo.

Pored njega, uhapšena su i četiri matičara – Nazif K. iz Novog Pazara, Vehbo S. i Šaban H. iz Tutina, kao i Ermedin K. iz Sjenice.

“Nakon saslušanja u novopazarskom tužilaštvu u pritvoru su zadržani Umit J. i matičar Nazif K., koji se tereti za krivično djelo falsifikovanja isprava. Za ostale matičare nije tražen pritvor jer su sve priznali na saslušanju”, piše Blic.

Matičar Ermedin K. se tereti za falsifikovanje isprava, Šaban H. za trgovinu uticajem i primanje mita, a Vehbo S. za zloupotrebu položaja.

Prema saznanjima ovog lista, Umit J. je preko uhapšenih matičara obezbijedio oko 300 pasoša koje je plaćao od 2.000 do 10.000 eura.