Akcija crnogorske policije na području Rožaja i Berana / Privedeno dvadeset osoba

56

U akciji crnogorske policije u borbi protiv organizovanog kriminala, danas je izvršen pretres stanova, drugih prostorija i vozila u kojima je do sada privedeno dvadeset bezbjednosno interesantnih osoba.

Kako su rekli iz Uprave policije, u pretresima šesnaest lokacija u Beranama i Rožajama, oduzeta su vozila, municija, prigušivač i druga sredstva kojima se može ugroziti život.

“Policijski službenici su danas, tokom noći i u ranim jutarnjim časovima, izvršili pretrese lokacija koje koriste tzv. bezbjednosno – interesantna lica. Na 16 lokacija na području opština Berane i Rožaje, u koordiniranoj i istovremenoj akciji, pronađena su i radi provjere oduzeta tri vozila, kao i veća količina pištoljske municije, prigušivač za vatreno oružje i sredstva pogodna za vršenje napada na život i tijelo,” kazali su iz policije.

U policijske prostorije, dodaju, do sada je privedeno dvadeset osoba i u toku je kriminalistička obrada tih lica, prenose Vijesti.

Oduzeta vozila, prigušivač, municija i ostali predmeti, navode iz policije, biće vještačeni u Forenzičkom centru radi utvrđivanja porijekla i eventualne povezanosti sa izvršenim krivičnim djelima.

Kako napominju iz policije, aktivnosti u ovom predmetu se nastavljaju.

Iz Uprave policije su podsjetili da je u akciji “Boka” prethodne sedmice oduzeto više vozila, naoružanja, novca i ostalih predmeta koji pripadaju bezbjednosno interesantnim osobama.