ZUKORLIĆ PRIZNAO: Imamo presretnute telefonske razgovore, ali ih ne objavljujemo!

0
246

Nosilac liste Matice bošnjačke na predstojećim izborima za Bošnjačko nacionalno vijeće Muamer Zukorlić u intervju za Sandžak televiziju upozorio na prljavu kampanju koju vode pojedine stranke prisluškivanjem i presretanjem telefonskih razgovora, montiranjem audio i video snimaka.

“Ja hoću da javnost zna da mi u tome ne učestvujemo, da mi sa tim nemamo ništa, da mi iako imamo bilo kakav materijal presretnuti, tačan, netačan, mi to ne želimo da objavljujemo. Mi imamo moralne kodekse, moralne principe gdje je lična stvar, tajna stvar, šta god da je to i mi se na taj način nećemo obračunavati sa našim protivnicima, neka rade oni šta god hoće ali mi se sa njima na taj način nećemo obračunavati.

Mi smo daleko od toga, mi se ovdje borimo viteški nudeći afirmativno naše programe i naše ljude i braneći se od napada ali opet časno i pošteno. Pozivam naše aktiviste da ne upadaju u takve zamke, to su zamke koje njima koriste, svaki vid pljavštine njima koristi, nama ne koristi. Nama koristi čista borba i čista igra, to mi hoćemo i do kraja ćemo u tome da ostanemo dosljedni, rekao je Zukorlić, a prenosi SANA.