Sarajevo / Klanjana dženaza ubijenom policajacu Adisu Šehoviću

0
224
Foto: radiosrajevo.ba

U Sarajevu je danas klanjana dženaza-namaz na mezarju Buča Potok u 14.30 sati ubijenom policajacu Adisu Šehoviću.

Njegova porodica, prijatelji, stotine kolega došli su na posljednji ispraćaj čovjeku koji je dao svoj život za državu. Sahrani su prisustvovale i brojne Sarajlije.

Dva sata ranije na groblju Sveti Josip, na Koševu, sahranjen je Davor Vujinović.

Prije sahrane i dženaze na komemorativnoj sjednici u sali zgrade općine Novi Grad Sarajevo, od Adisa i njegovog kolege Davora Vujinovića oprostili su se pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajeva, rodbina, prijatelji i poznanici.

Danas je u cijeloj Bosni i Hercegovini dan žalosti zbog ubistva policajaca, a Sindikat policije KS-a je pozvao građane da “dostojanstveno isprate heroje koji su dali svoje živote profesionalno vršeći zakonom propisane policijske dužnosti”.

Podsjetimo, Adis Šehović i Davor Vujinović su ubijeni u petak u ranim jutarnjim satima u sarajevskom naselju Alipašino Polje.

Na njih su pucale osobe koje su pokušavale otuđiti Volkswagen Golf VI hrvatskih registarskih oznaka.

Prema riječima Adema Zolja, premijera Kantona Sarajevo, na njih je pucano dok su se nalazili u policijskom vozilu i nisu imali priliku uzvratiti paljbu.

Šehović je preminuo na mjestu događaja, dok je Vujinović preminuo na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu nakon napora liječnika da ga spase.