KRIJUMČARILI MIGRANTE ZA 1.000 EURA: Uhapšeni članovi kriminalne grupe iz Rožaja i Tutina zbog krijumčarenja Somalijaca

0
239
Foto: Reuters/Ilustracija

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova – Službe za borbu protiv organizovanog kriminala, u saradnji sa Tužilaštvom za organizovani kriminal i pripadnicima MUP-a Republike Crne Gore, uhapsili su organizatora i članove organizovane kriminalne grupe zbog sumnje da su, od maja do avgusta ove godine, krijumčarili državljane Somalije iz Crne Gore u Srbiju, ali i organizovali njihovo dalje prebacivanje ka zemljama Evropske unije.

Policija je na području Beograda i Tutina, uhapsila A. M. (1995) iz Avganistana i R. H. (1984) i S. B. (1991) iz Tutina. Također, pripadnici MUP-a Crne Gore uhapsili su još tri osobe zbog istog krivičnog djela, dok za dvije osobe intenzivno tragaju.

Kako se sumnja, uhapšeni su za krijumčarenje jednog migranta, zatim prihvat, tranzit i smještaj u Tutinu i Beogradu uzimali po 1.000 dolara.

Osumnjičeni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni Tužilaštvu za organizovani kriminal.

Rano jutros, crnogorska policija uhapsila je tri osobe iz Rožaja čiji su inicijali S. DŽ. (38), E. R. (32) i F. DŽ. (33) osumnjičene za stvaranje kriminalne organizacije i trgovinu ljudima, dok za dvije osobe još traga.

“Ove grupe formirane su s ciljem krijumčarenja stranih državljana poreklom iz Somalije na ruti Crna Gora-Srbija sa krajnjim ciljem njihovog ulaska u zemlje zapadne Evrope, Austriju i Njemačku”, saopštila je crnogorska Uprava policije.