ZBOG TANDIRA U NAJAVI PROTEST SPORTISTA: Micanović i odbojkašice sutra počinju štrajk glađu

0
242
Adis Micanović u društvu igračica Bambi Voleja (Foto: ppmedia.rs)

Nezadovoljan raspodjelom sredstava za godišnji program u oblasti sporta predsjednik ženskog odbojkaškog kluba Bambi Volej Adis Micanović počeće u utorak u 10 sati štrajk glađu ispred zgrade Opštine Prijepolje.

Njemu bi u štrajku mogle da se priključe i odbojkašice koje su stale uz Micanovića i podržale ga u ovoj namjeri, piše portal PP Media.

O štrajku je obaviješten i ministar sporta Vanja Udovičić, rukovodstvo Sportskog saveza Srbije i predsjednik Opštine Prijepolje Dragoljub Zindović.

Ni titula prvaka Druge ženske odbojkaške lige Srbije grupa Zapad nije pomogla Bambi Voleju da privoli komisiju za raspodjelu sredstava u oblasti sporta da im dodjeli iznos veći od 50 hiljada dinara.

Poređenja radi u minuloj godini taj iznos bio je nešto veći od milon dinara, međutim klub je po mišljenju predsjednika Adisa Micanovića kažnjen jer je on otkrio i policiji prijavio kriminalne radnje u koje je upleten lokalni lider jedne stranake koja je dio aktuelne vlasti.

U štrajku vidi jedino rješenje za spas kluba od mogućeg gašenja.

“Ne znamo na koji način i po kojem kriterijumu nam je komisija opredijelila iznos od 50 hiljada dinara, izuzev da smo kažnjeni za prijavljeni kriminal jednog od čelnika lokalne vlasti koji se sada sveti cijelom klubu i udario je direktno na djevojke”, kaže Adis Micanović.

Štrajku je prethodilo otvoreno pismo upućeno ministru omladine i sporta, Sportskom savezu Srbije i predsedniku opštine Prijepolje, međutim reakcije na to za sada nije bilo. S toga su uz svog predsjednika stale i odbojkašice koje kažu da su i one spremne na štrajk ukoliko za to bude bilo potrebe.

“Ukoliko bude bilo potrebe i mi ćemo stupiti u štrajk glađu i na taj način ćemo stati uz predsjednika i trenera”, u glas kažu odbojkašice Bambi Voleja.

OK “Bambi Volej” je sportski kolektiv koji ima u različitim kategorijama više od 100 odbojkašica. Seniorski je šampion Druge odbojkaške lige grupa Zapad za sezonu koja je prije desetak dana završena.