Novi Pazar / Održana 19. Ramazanska trka

0
161
Foto: Anadolija

Novopazarski atletičari Amela Terzić i Elzan Bibić pobjednicu su 19. Ramazanske trke koja je večeras održana na Atletskom stadionu “Hadžet” u Novom Pazaru.

Evropska i balkanska šampionka na srednjim prugama, članica reprezentacije Srbije Amela Terzić odbranila je titulu Ramazanske trke u konkurenciji seniorki na 800 metara.

Takođe reprezentativac Srbije, Elzan Bibić bio je prvi u trci seniora na 3000 metara.

U konkurenciji mlađih pionira Džemal Hasanović je postigao državni rekord.

U trci dječaka iz atletskih škola na 400 metara prvi je bio Samed Hadžić iz Novog Pazara, a pionirki na 600 metara, prva je istrčala Dejana Milosavljević iz Raške.

Amela Terzić je izjavila da se Ramazanska trka u Novom Pazaru održava iz razloga što ovaj grad ima dobre atletičare.

“Tražimo nove talente, želimo da pokažemo našem gradu kakve talente imamo i da se sugrađanima zahvalimo za podršku kojiu nam pružaju”, istakla je Terzić, dodavši da joj je reprezentivka Srbije Marija Stambolić, koja je nedavno došla iz SAD, bila najjača konkrencija u rodnom gradu.

Ona je potvrdila da joj je pvi cilj da ispuni normu na evropskom atletskom prvenstvu koje će ove godine biti održano od 7. do 12, avgusta u Berlinu.

Juniorski seleketor Atletske reprezentacije Srbije i direktor Atletskog kluba Novi Pazar Edin Zuković je ocijenio da je i ova Ramazanska trka potvrdila da su rezultati ovadašnjih atletičara veoma dobri te da su izuzetni spremni za nastupajuća evropska i svjetska prvenstva.

“Videli smo jedan državni rekord u konkurenciji mlađih pionira. Džemal Hasanović se nameće kao veliki talent u reprezentaciji Srbije i neko ko će biti pod specijalnim programom. Sama organizacija takmičenja je bila dobra”, naveo je Zuković.

Ovogodišnju Ramazansku trku, koja se do prije dvije goidne održavala na ulicama Novog Pazara, zvanično je otvorio gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac.

Prije zvanične trke održan je Kros RTS-a na kojem su se takmičili učenici osnovnih škola.

Organizatori Ramazanske trke su AK Novi Pazar i Sportski savez Novog Pazara, a pokrovitelj je Grad Novi Pazar.